Vajíčka s křenem

Myslete na své zdraví! Jezte chutně a pestře. Křen je obrovskou zásobárnou vitamínů a minerálů. Proto se mu právem říká evropský žen-šen a používal se nejen k vaření, ale i k léčení.
Teď je pro Vás nastrouhaný a stále ostrý, vždy po ruce v chladničce. Nezapomínejte na své zdraví!

Ingredience:

  • ½ skleničky efko Strouhaného ostrého křenu
  • 3 vejce
  • lžíce másla
  • Čerstvě mletý pepř a sůl, pažitka

Příprava:

Vejce si vyklepněte do misky. Osolte, opepřete dle chuti. Promíchejte. Na pánvi rozehřejte trochu másla a vejce vlijte. Ihned míchejte, po půl minutě stáhněte tuhnoucí vejce z plotny a vmíchejte půl skleničky křene. Servírujte na talíř, ozdobte. 
Dobrou chuť.

Tip:
Druhá, varianta tradičního receptu je trochu pracnější, ale na pohled působivější. Vejce uvařte nahniličko, oloupejte, rozkrojte, posypte křenem a přelijte rozpuštěným máslem. Posolte, opepřete, dozdobte pažitkou a podávejte. Dobrou chuť.

Vylepšení:
Někdo nedá dopustit na trochu smetany, jemně krájenou slaninu či zpěněnou šalotku. Vyzkoušejte, co si zamilujete Vy :-)