Carpaccio z předvařené červené řepy s křenovo-jogurtovou pěnou

Ingredience:

4 porce, 25 minut

Carpaccio z červené řepy:

  • 500 g efko předvařené krájené červené řepy – odd. čerstvé zeleniny (chladírna)
  • Olivový olej, sůl a pepř

Křenovo – jogurtová pěna:

  • 200 g Crème fraîche (čerstvé smetany)
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 polívkové lžíce efko Strouhaného ostrého křenu
  • 3 plátky želatiny nebo 1 sáček
  • 8 polévkových lžic šlehané smetany
  • 1/2 citronu (šťáva + citronová kůra)
  • Sůl a pepř

Příprava:

Čerstvou smetanu (Crème fraîche), jogurt, citronovou šťávu a křen vyšleháme do pěny, ochutíme solí, pepřem a ovoníme citronovou kůrou. Změklou namočenou želatinu promícháme s našlehanou pěnou. Přibližně na 2 hodiny dáme chladit. Předvařenou nakrájenou červenou řepu vyložíme na talíř. Před servírováním pěny si vychladíme v ledové vodě nakládací lžičku, kterou pak snadno vytvoříme kopečky křenovo jogurtové pěny na připravené carpaccio. Carpaccio pokapáme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec podle chuti posypeme voňavým strouhaným křenem efko.

Tip: Ozdobit můžeme také pečenými piniovými semínky, lístky rukoly a parmesanem!

Dobrou chuť!

efko
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.