Ingredience:
Carpaccio z červené řepy:
- 500 g efko předvařené krájené červené řepy – odd. čerstvé zeleniny (chladírna)
- Olivový olej, sůl a pepř
Křenovo – jogurtová pěna:
- 200 g Crème fraîche (čerstvé smetany)
- 200 g bílého jogurtu
- 4 polívkové lžíce efko Strouhaného ostrého křenu
- 3 plátky želatiny nebo 1 sáček
- 8 polévkových lžic šlehané smetany
- 1/2 citronu (šťáva + citronová kůra)
- Sůl a pepř
Příprava:
Čerstvou smetanu (Crème fraîche), jogurt, citronovou šťávu a křen vyšleháme do pěny, ochutíme solí, pepřem a ovoníme citronovou kůrou. Změklou namočenou želatinu promícháme s našlehanou pěnou. Přibližně na 2 hodiny dáme chladit. Předvařenou nakrájenou červenou řepu vyložíme na talíř. Před servírováním pěny si vychladíme v ledové vodě nakládací lžičku, kterou pak snadno vytvoříme kopečky křenovo jogurtové pěny na připravené carpaccio. Carpaccio pokapáme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec podle chuti posypeme voňavým strouhaným křenem efko.
Tip: Ozdobit můžeme také pečenými piniovými semínky, lístky rukoly a parmesanem!
Dobrou chuť!