Ingredience:
Křenová omáčka:
- ½ skleničky efko Strouhaného ostrého křene
- 10g másla
- 2 malé lžičky krupice
- 100 ml zeleninového vývaru
- 80 ml smetany
- 2 cl bílého vína
- 1 bobkového listu
- 1 špetka muškátového oříšku
- Čerstvě mletý pepř a sůl
Lososový steak:
- 4 Bio lososové filety
- Sůl
- Olej na pečení steaků
Příloha: pečené či vařené brambory
Dekorace: voňavý kopr či jiné zelené koření
Příprava:
Příprava lososových steaků:
Na pánvi rozehřát trochu oleje a steaky z obou stran opéci. Poté vyndat z pánve a uchovat v teple.
Příprava křenové omáčky:
Máslo rozehřát si na pánvi, přidat krupici a dobře rozmíchat. Vařit s bílým vínem, smetanou a vývarem. Přidat bobkový list a provařit 5 minut. Osolit a opepřit. Ochutit špetkou muškátového oříšku a přimíchat ostrý strouhaný efko křen.
Steaky z lososa servírovat na vyhřáté talíře s vařeným či pečeným bramborem, přelít lahodnou křenovou omáčkou.
Tip: Talíře dozdobit například koprem.