Ingredience:
Křenová kaše (bramborová):
- ½ skleničky efko Strouhaného ostrého křene
- Brambory varný typ C (pro 4 osoby 900 g)
- 100 ml smetany ke šlehání
- Sůl
- Trocha másla k servírování
Dekorace: Vyvařeným křenem posypat kaši, zalít rozpuštěným máslem.
Příprava:
V úzkém rendlíku na mírném ohni provařit křen se smetanou. Křen následně vyždímat a nechat na závěrečné ozdobení kaše.
Oloupané brambory najemno nakrájené uvařit v dostatečném objemu vřelé osolené vody do měkka. Přebytečnou vodu slít. Teplou smetanu vyšťouchat do kaše, tak získá nádherně křenové aroma.
Tip: S uzeným masem nebo grilovanou klobásou je křenová kaše senzační.
Tip: V Rakousku je typickou kombinací opečená vinná klobása s jarní cibulkou.
Tip: Z hustší kaše lze dělat „pusinky“