Lahodné recepty – křen v kuchyni


Pečený lososový steak s křenovou omáčkou

Ingredience:

Křenová omáčka:
  • ½ skleničky efko Strouhaného ostrého křene
  • 10g másla
  • 2 malé lžičky krupice
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 80 ml smetany
  • 2 cl bílého vína
  • 1 bobkového listu
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • Čerstvě mletý pepř a sůl
Lososový steak:
  • 4 Bio lososové filety
  • Sůl
  • Olej na pečení steaků
Příloha: pečené či vařené brambory
Dekorace: voňavý kopr či jiné zelené koření

Zobrazit více

Carpaccio z červené řepy s křenovo-jogurtovou pěnou

Ingredience:

Křenovo – jogurtová pěna:
  • 200 g Crème fraîche (čerstvé smetany)
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 polívkové lžíce efko Strouhaného ostrého křenu
  • 3 plátky želatiny nebo 1 sáček
  • 8 polévkových lžic šlehané smetany
  • 1/2 citronu (šťáva + citronová kůra)
  • Sůl a pepř
Carpaccio z červené řepy:
  • 500 g předvařené krájené červené řepy – odd. čerstvé zeleniny (chladírna)
  • Olivový olej, sůl a pepř

Zobrazit více

 

Křenová Grill omáčka

Ingredience:

  • ½ sklenice Celer jemný řez
  • 60 g majonézy
  • 1/2 salátové okurky
  • 1-2 polívkové lžice efko Strouhaného ostrého křenu
  • Sůl a pepř

Zobrazit více

Křenový - Dressing

Ingredience:

  • 40 ml oleje (např. olivový)
  • 40 ml octa (např. světlého Balsamico)
  • 1/2 kelímku bílého jogurtu 3,5 %
  • 1 - 2 polívkové lžíce efko Strouhaného ostrého křenu
  • Sůl a pepř

Zobrazit více

Křenová pomazánka

Ingredience:

  • 1 balení přírodního sýra
  • Půl kelímku bílého jogurtu 3,5 %
  • 1 - 2 EL efko Kren wie frisch gerieben
  • 1-2 polívkové lžíce efko Strouhaného ostrého křenu
  • Sůl a pepř

Zobrazit více