Ingredience:
- 500 g hovězího masa (dobře opečeného)
- 500 ml zeleninového nebo hovězího vývaru
- 1 sklenice efko Dětské cukrové kukuřice 370 ml
- 1 velká cibule
- 100 g mrkve
- 1 červená paprika
- 80 g řapíkatého celeru
- 300 g nakrájených rajčat
- Petržel
- Česnek, sůl, pepř, chilli
- Rostlinný olej
Příprava:
Hovězí maso nakrájené na kostičky ve velkém hrnci krátce opéci ze všech stran na rostlinném oleji. Vyjmout maso z hrnce a nadrobno nakrájenou cibuli a kostky mrkve orestovat ve zbylé šťávě z výpeku, poté přidat nakrájená rajčata a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Dochutit česnekem, solí, pepřem a případně chilli. Vrátit maso do směsi, zalít vývarem, přikrýt a dusit doměkka asi 1 hodinu. Kukuřici krátce propláchnout studenou vodou a řapíkatý celer nakrájet na jemné kousky. Do směsi přidat zeleninu a ještě 10 minut krátce podusit. Podávat posypané nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!