Carpaccio z červené řepy s křenovo-jogurtovou pěnou

Ingredience:

Křenovo – jogurtová pěna:
  • 200 g Crème fraîche (čerstvé smetany)
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 polívkové lžíce efko Strouhaného ostrého křenu
  • 3 plátky želatiny nebo 1 sáček
  • 8 polévkových lžic šlehané smetany
  • 1/2 citronu (šťáva + citronová kůra)
  • Sůl a pepř
Carpaccio z červené řepy:
  • 500 g předvařené krájené červené řepy – odd. čerstvé zeleniny (chladírna)
  • Olivový olej, sůl a pepř

Příprava:

Vyšleháme do pěny čerstvou smetanu (Crème fraîche), jogurt, citronovou šťávu a křen, ochutíme solí, pepřem a ovoníme citronovou kůrou. Změklou namočenou želatinu promíchejte a našlehanou pěnu podlijte. Přibližně na 2 hodiny dejte chladit. Před servírováním si vychlaďte v ledové vodě nakládací lžičku. Studenou lžící pak uložte krásné bochánky křenovo jogurtové pěny na připravené carpaccio. Předvařenou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky a vyložte na talíř. Carpattio pokapejte olivovým olejem se solí a pepřem. Nakonec podle chuti posypeme voňavým strouhaným křenem efko.
Tip: Ozdobte také pečenými piniovými semínky, lístky rukoly a parmesanem!

Dobrou chuť!